ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ – ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΔΑΝΕΙΑ – ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
Θα βάλουμε Χ στο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος. Ιδιωτικό και δημόσιο χρέος έρχονται στο μηδέν. Θα θεσπίσουμε φόρους που θα έχουν ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ προς τον πολίτη. Σήμερα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για φορολογία καθώς οι νόμοι δεν έχουν λογική. Το σημερινό επίπεδο φορολογίας είναι δομημένο ώστε να αφανίσει τον πολίτη και να στραγγίξει την οικονομία.
Υπάρχουν χιλιάδες φόροι που καλείται ο πολίτης να καταβάλλει. Στην Ελλήνων Πολιτεία με διακυβέρνηση Ελλήνων Συνέλευσις αυτό ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, άρα ο φόρος είναι ανταποδοτικός , συνεπώς το κράτος είναι ο ίδιος ο πολίτης. Σήμερα το κράτος δεν είναι ο ίδιος ο πολίτης, αλλά αποτελεί μία ιδιωτική εταιρεία που εκτελεί αφαίμαξη με σκοπό να εφαρμόσει δόλιες και απάνθρωπες στρατηγικές και καταστάσεις.
Η διαγραφή του δημόσιου χρέους αφορά αποπληρωμή μόνο ΟΣΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ, τα καθ’ όλα νόμιμα, που σημαίνει πως ότι χρωστάει η Ελλάδα μέσω μνημονίων, συμφωνιών στο ΔΝΤ, παγκοσμίων συνθηκών ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΛΑ μέχρι τελευταίου λεπτού. Επομένως από την ώρα που δεν θα χρωστάμε για την παγκόσμια σκηνή είμαστε 3Α και ξεκινούν οι επιτροπές τον έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί τί ακριβώς συνέβη, πως φτάσαμε σε τέτοια κατάσταση να έχουμε υψηλό χρέος με χαλκευμένα στοιχεία και κάθε άλλη λεπτομέρεια.
Αυτό είναι έργο καθαρά της δικαιοσύνης και είναι κρίσιμο να μην πραγματοποιηθεί μόνο από Έλληνες δικαστές, αλλά θα καλέσουμε και παρατηρητές από το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ώστε να προχωρήσει ορθά μία νομιμοφανής διαδικασία. Αυτό θα γίνει εφόσον ξοφλήσουμε οπότε κανένας δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι χρωστάμε.
Ιδιωτικό χρέος
Στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους με παράδειγμα έναν κάποτε ελεύθερο επαγγελματία με οικογένεια που καταστράφηκε επιχειρηματικά και του πήραν το σπίτι του, ξεχρεώνει αμέσως την οικία του και δεν του ζητά καθόλου χρήματα η πολιτεία, διότι αυτός ο Έλληνας είναι η πολιτεία. Εάν δεν σεβαστείς τον πολίτη ποιον θα σεβαστείς;
Σε περίπτωση ενός εφοπλιστή που χρωστάει 30 εκατομμύρια και έχει τράπεζα που του τα χάρισε η ΤΤΕ με επισφάλειες 2 δισεκατομμυρίων και τα χρωστάει στην ΤΤΕ οι κυρώσεις θα είναι βαριές, ενδεχομένως ο εφοπλιστής να μπει στην φυλακή και δεν θα πληρωθεί απολύτως τίποτα.
Σε άλλο παράδειγμα, κάποιος πήρε δάνειο 2 εκατομμυρίων και έχτισε βίλα ισόποσης αξίας. Εδώ δεν μπορεί να αποπληρωθεί τίποτα. Μία επιτροπή μπορεί να μελετήσει τις ανάγκες του ανθρώπου και η πολιτεία να παρέχει κατοικία 100-150τ.μ. ώστε να ζήσει με την οικογένειά του. Υπάρχουν άλλοι που δανείστηκαν 150.000 για κατοικία και τους επεστράφη πίσω, όμως δεν μπορεί να χαριστούν 2 εκατομμύρια, η αναλογία είναι άδικη και δεν μπορεί να επιτραπεί σε κανένα επίπεδο. Θα υπάρχει μία κλίμακα αξιώσεων.
Επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδότηση και έπεσαν έξω λόγω κρίσης , μπορούν να χρηματοδοτηθούν άτοκα και να τεθούν σε δράση άμεσα ώστε να ενεργοποιηθεί η οικονομία και η αγορά. Έτσι εξασφαλίζεται η αυτονομία στην χώρα μας. Τέτοιες επιχειρήσεις θα επιχορηγηθούν ακόμα και με δάνειο κίνησης, την άλλη μέρα δεν θα χρωστάει, όμως πως θα πάρει πρώτες ύλες και θα εκκίνησει τα μηχανήματά του ώστε να ξεκινήσει;
Έτσι φτάνουμε στα ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΔΑΝΕΙΑ. Η κρατική τράπεζα δίνει άτοκο δάνειο μέσω του οποίου αγοράζονται πρώτες ύλες, εξοπλισμός, δίδεται κεφάλαιο κίνησης και υπογράφεται συμβόλαιο μεταξύ κράτους και επιχείρησης. Όταν αποπληρωθεί το δάνειο στο 100% τότε επιστρέφει πίσω στον επιχειρηματία η κυριότητα. Στα ομολογιακά δάνεια δεν υπάρχει τόκος αλλά ένα ποσοστό κέρδους μεταξύ επιχειρηματία και κράτους και αυτό αποτελεί την ομολογιακή βάση ώστε να αναστηλωθούν ξανά οι Ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Θα είναι μέτοχος το κράτος μέχρι να ξεχρεωθεί το δάνειο και υπεύθυνο να πάει η επιχείρηση καλά.
Από την στιγμή που υπάρχει ομολογιακό δάνειο μεταξύ επιχειρήσεων και κράτους, η πολιτεία προστατεύει τις επιχειρήσεις και ευθύνεται αν πέσουν έξω. Εφόσον δεν τις στηρίζει και ενισχύει τότε ποιος ο λόγος ύπαρξής του; Οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει, το κράτος θα στηρίζει πάντα τον Έλληνα επιχειρηματία ώστε να σταθεί στα πόδια του και να αναπτυχθεί.
Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει πτωχευμένη επιχείρηση αλλά κρατική κακοδιαχείριση. Έχουμε όμως γνώση, θέληση και δυνατότητα να σηκώσουμε κάθε επιχείρηση μαζί με το κράτος. Συνεπώς δεν θα ισχυρίζεται κανένας επιχειρηματίας πως τον κλέβει το κράτος και η εφορία , ούτε ότι συναντά εμπόδια. Μόλις ξεχρεώσει το άτοκο ομολογιακό δάνειο θα πληρώνει εφορία, μέχρι να συμβεί αυτό δεν γίνεται να φορολογείται.
Επιμέλεια: Δήμος Δημαρέσης