ΜΕΛΙΤΖΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕΛΙΤΖΑΝΗ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ Ε.ΣΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΜΑΙL:smelitzanis@gmail.com...... ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK @athanasiosmelitzanis PROFIL FACEBOOK ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΗΣ TWITTER @SakisMelitzanis SKYPE: ΑΘ.ΜΕΛΙΤΖΑΝΗΣ live:sakdriver

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

ΟΑΕΔ: Ταμειακό έλλειμα 1 δισ. ευρώ στην υπηρεσία ΔΥΠΑ

 

ΟΑΕΔ: Έλλειμα 1 δισεκατομμύριο ευρώ στα ταμεία της ΔΥΠΑ
ΟΑΕΔ: Έλλειμα 1 δισεκατομμύριο ευρώ στα ταμεία της ΔΥΠΑ

ΟΑΕΔ: Ταμειακό έλλειμα 1 δισ. ευρώ στην υπηρεσία ΔΥΠΑ

ΕΝΑ γιγαντιαίο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο συνιστά η κατάσταση στη Δ.Υ.Π.Α. / ΟΑΕΔ

Πριν τις εκλογές έβγαλε fake στοιχεία για την ανεργία.

Tο έλλειμα στον Οργανισμό να έχει φτάσει στο αστρονομικό ποσό των 700.000.000 ευρώ.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης, αρνείται να δώσει εξηγήσεις για το οικονομικό ναυάγιο, ενώ μένουν αναπάντητες και τέσσερις ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για τα πεπραγμένα του.

Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, που είχε τοποθετηθεί στη διοίκηση του Οργανισμού όταν στο Υπουργείο Εργασίας ήταν υπουργός ο Γιάννης Βρούτσης, έχει στενές σχέσεις με τον εκδότη του Εθνικού Κήρυκα, Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος ως γνωστόν είχε αποπεμφθεί από υφυπουργός Εξωτερικών γιατί δεν διέθετε πτυχίο.

Οι τίτλοι σπουδών του που εμφάνιζε στο βιογραφικό, αποδείχτηκε ότι ήταν ανύπαρκτοι.

Κατά περίεργη σύμπτωση, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζητούν από τη Βουλή να κληθεί ο διοικητής της Δ.Υ.Π.Α., Σπύρος Πρωτοψάλτης, προκειμένου να προσκομίσει και να επιδείξει το διδακτορικό του και την αναγνώρισή του ως ακαδημαϊκού τίτλου.

Το γεγονός ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη να πράξει το αυτονόητο για να μην σέρνονται διάφορα σενάρια, προκαλεί έντονο προβληματισμό.


Ο διοικητής της Δ.Υ.Π.Α. οφείλει επίσης να δώσει εξηγήσεις και για τα οικονομικά του Οργανισμού.

Αθροιστικά το έλλειμα αγγίζει το 1.000.000.000 ευρώ.

Ειδικότερα τα ποσά που λείπουν είναι 711.655.055 και 188.000.000 ευρώ.

Μέχρι τώρα ο Πρωτοψάλτης δεν έχει δώσει εξηγήσεις για το πρωτοφανές αυτό οικονομικό ναυάγιο του Οργανισμού, παρά το γεγονός ότι είναι λαλίστατος για άλλα θέματα.

Επίσης δεν δίνει στοιχεία για το ύψος των πραγματικών αποθεμάτων του Οργανισμού, με αποτέλεσμα να τίθενται εν αμφιβόλω διάφορα προγράμματα, όπως το πρόγραμμα απασχόλησης, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Το μεγάλο άνοιγμα στη Δ.Υ.Π.Α. διαπιστώθηκε και στο σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού 2024 που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Στην έκθεση προβλέπεται περαιτέρω αύξηση του ελλείματος κατά 248.000.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, πρόκειται να εμφανίσει επιδείνωση κατά 188.000.000 ευρώ σε σχέση με το ισοζύγιο του προηγούμενου έτους.

Το ζήτημα προσλαμβάνει πολιτικές διαστάσεις και θα πρέπει ο αρμόδιος υπουργός να δώσει εξηγήσεις για το ναυάγιο της Δ.Υ.Π.Α.

Με δεδομένο ότι ο Σπύρος Πρωτοψάλτης δεν φαίνεται διατεθειμένος να απαντήσει για το τι ακριβώς συμβαίνει, τόσο με τα οικονομικά τού Οργανισμού όσο και με τους τίτλους σπουδών του, το ζήτημα αγγίζει την ίδια την κυβέρνηση.

Επιβεβλημένη είναι και η παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκειμένου να διαταχθεί εξονυχιστικός έλεγχος στη Δ.Υ.Π.Α. για τη μαύρη τρύπα του 1.000.000.000 ευρώ.

Εξι μέρες πριν τις εκλογές έβγαλε fake στοιχεία για την ανεργία.

Εξι μέρες πριν τις εκλογές έβγαλε fake στοιχεία για την ανεργία και ανακοίνωσε με δελτίο τύπου ότι ο αριθμός των ανέργων έπεσε στους 859.626, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) του Μαρτίου, οι άνεργοι είναι 1.035.580, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 20,6%, του εργατικού δυναμικού.

Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ τα στοιχεία αυτά δεν προκύπτουν από πουθενά:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, χωρίς να δημοσιευθούν τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον Απρίλιο του 2023, ο Διοικητής με δελτίο τύπου ανακοινώνει ως αριθμό ανέργων τις 859.626, αριθμός που δεν προκύπτει από πουθενά. Σαν να μη φτάνει αυτό, προχωράει και σε μια αυθαίρετη σύγκριση των στοιχείων με αυτά του Οκτωβρίου του 2011, που σύμφωνα με τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ήταν 813.442».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πρωτοψάλτης παρόμοια ψεύδη αναφέρει και για τους μακροχρόνια ανέργους που δήθεν μειώθηκαν στους 492.200 και που δήθεν αποτελούν τον μικρότερο αριθμό από τον Ιανουάριο του 2014 (τότε οι μακροχρόνιοι άνεργοι ήταν 483.548).

«Ρωτάμε τον κ. Διοικητή, ο οποίος συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία με χρήματα των ανέργων: Από που αντλεί τα στοιχεία που παρουσιάζει ανακριβώς; Ποιο σκοπό εξυπηρετεί ένα fake δελτίο Τύπου μια εβδομάδα πριν τις εκλογές; Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας παραμένει τεράστιος», τονίζει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύλλογος εργαζομένων στον ΟΑΕΔ κατήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο «γαλάζιος» διοικητής συμμετέχει σε προεκλογικές εκδηλώσεις της ΝΔ με χρήματα που προορίζονται για τους ανέργους.


Να θυμίσουμε ξανά την καταγγελία τους:
«Εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει και καυτηριάσει τη δράση του Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Πρωτοψάλτη, ο οποίος «χρησιμοποιεί» πόρους του ΟΑΕΔ που προορίζονται για τους ανέργους, προκειμένου να στηρίξει την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ.
Είδαμε παρέλαση στελεχών της ΝΔ στις Ημέρες Καριέρας, είδαμε να εγκρίνονται 7,2 εκ. ευρώ για διαφημιστική προβολή, είδαμε προνομιακή αντιμετώπιση δήμων που πρόσκεινται στη ΝΔ, είδαμε κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε καθημερινή βάση, είδαμε να πληρώνει ο ΟΑΕΔ πρόστιμο για παράβαση του ΚΟΚ (υπέρβαση ορίου ταχύτητας), είδαμε τεράστιες αυξήσεις στον μισθό του Διοικητή, εσχάτως όμως, είδαμε την Πέμπτη 4 Μαΐου, δυο εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές, τη συμμετοχή του Διοικητή του ΟΑΕΔ με χρήματα του ΟΑΕΔ σε κομματική εκδήλωση της ΝΟΔΕ (Κομματική Οργάνωση της ΝΔ) Αχαΐας.

Ανερυθρίαστα και αλαζονικά ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, ο διοικητής που έχει στην αρμοδιότητά του τη στήριξη των ανέργων, χρησιμοποιεί τον Οργανισμό και τους ανέργους για προσωπική και κομματική στήριξη. Την ώρα που επιβάλλει ποινές διαγραφής στους ανέργους μέχρι και 2 χρόνια από τον ΟΑΕΔ, την ίδια ώρα κατασπαταλάει τα χρήματα που προορίζονται για αυτούς σε διαφημιστική προβολή του ιδίου και της κυβέρνησης.
Αιδώς Αργείοι».

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή  www.e-synews.gr 

ΠΗΓΗ

e-synews.gr 

 

 

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΟΑΕΔ: Ταμειακό έλλειμα 1 δισ. ευρώ στην υπηρεσία ΔΥΠΑ

  ΟΑΕΔ: Έλλειμα 1 δισεκατομμύριο ευρώ στα ταμεία της ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ: Ταμειακό έλλειμα 1 δισ. ευρώ στην υπηρεσία ΔΥΠΑ ΕΝΑ γιγαντι...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Post Top Ad