«Η UNESCO εντάσσεται σε ένα καρτέλ λογοκρισίας που περιλαμβάνει πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κυβέρνηση των ΗΠΑ, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, τους γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter και κυρίως τη Google», είπε ο Wood. «Όποιος δεν παπαγαλίζει την παγκοσμιοποιητική αφήγηση θεωρείται εξ ορισμού εξτρεμιστής και «θεωρητικός συνωμοσίας»
Ο ΟΗΕ παρουσίασε μια νέα ολοκληρωμένη έκθεση, η οποία κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί ότι η Εκπαιδευτική Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών ξεκινά τον πόλεμο κατά της αλήθειας. Ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, UNESCO όπως είναι πιο συχνά γνωστός, εντείνει την παγκόσμια εκστρατεία του ενάντια σε έννοιες και γνώσεις που θεωρεί ότι είναι «παραπληροφόρηση» και «θεωρίες συνωμοσίας».
Ισχυρίζεται ότι οι θεωρίες συνωμοσίας προκαλούν «σημαντική βλάβη» και χρησιμεύουν ως «την ραχοκοκαλιά πολλών λαϊκιστικών και ακροδεξιών κινημάτων», σύμφωνα με την υπηρεσία εκπαίδευσης, η οποία δημοσίευσε μια περιεκτική έκθεση σχετικά με το θέμα για τους εκπαιδευτικούς αυτό το καλοκαίρι.
Οι θεωρίες συνωμοσίας «ενισχύουν τα επιβλαβή πρότυπα σκέψης και κοσμοθεωρίες», σύμφωνα με την έκθεση, μεταξύ άλλων ζητημάτων.
Οι Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών ισχυρίστηκαν στην επιστολή τους ότι «μειώνουν την εμπιστοσύνη στους δημόσιους θεσμούς» και στα «επιστημονικά ιδρύματα», γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε βία ή να μην αποδεχθούν να «μειώσουν το αποτύπωμά του άνθρακα τους…».
Το έγγραφο αναφέρει επίσης χωρίς περαιτέρω εξήγηση ότι ενώ «όλες οι συνωμοτικές σκέψεις απειλούν τις αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ορισμένες θεωρίες είναι πιο καταστροφικές από άλλες.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δάσκαλοι καλούνται ακόμη και να ενημερώσουν την αστυνομία για να συλλάβουν τους μαθητές τους.
Η έκθεση απαριθμεί μια ποικιλία από «θεωρίες συνωμοσίας», συγχέοντας τις πιο απίθανες θεωρίες όπως «η γη είναι επίπεδη» ή «η Μισέλ Ομπάμα είναι στην πραγματικότητα ερπετό» με άλλες που έχουν επιστημονική βάση όπως «την άρνηση της κλιματικής αλλαγής» και «χειραγώγηση των ομοσπονδιακών εκλογών». στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Προκειται για καθαρή λογοκρισία απέναντι στην αφήγηση των παγκοσμιοποιητών
«Υπάρχουν πολλές τρελές σκέψεις στο Διαδίκτυο, πολλές από τις οποίες είναι προφανώς ψευδείς», εξήγησε ο διευθυντής του Citizens for Free Speech Patrick Wood. «Οι μόνες σκέψεις που θέλουν να διορθώσουν είναι αυτές που αντιτίθενται στην παγκοσμιοποιητική αφήγηση. Αυτό αποδεικνύει ότι η εστίαση είναι στην προστασία των δικών τους αφηγήσεων και τίποτα άλλο».
«Η UNESCO εντάσσεται σε ένα καρτέλ λογοκρισίας που περιλαμβάνει πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κυβέρνηση των ΗΠΑ, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, τους γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter και κυρίως τη Google», είπε ο Wood. «Όποιος δεν παπαγαλίζει την παγκοσμιοποιητική αφήγηση θεωρείται εξ ορισμού εξτρεμιστής και «θεωρητικός συνωμοσίας».
Σύμφωνα με τον οργανισμό του ΟΗΕ, οι δάσκαλοι και τα σχολεία βρίσκονται στον πυρήνα της παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την αμφισβήτηση αυτών των εννοιών και ιδεολογιών. Η σύγκρουση στο διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσης είναι επίσης κρίσιμη, σύμφωνα με έγγραφα της UNESCO.
Η στρατηγική περιλαμβάνει τακτικές για την αντιμετώπιση όσων έχουν ήδη προβάλει θεωρίες συνωμοσίας εκτός από μέτρα για να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να τις υιοθετήσουν.
Ωστόσο, ορισμένες αρχές για την παραπληροφόρηση και την ελευθερία του λόγου προειδοποίησαν ότι η προσπάθεια του ΟΗΕ αντιπροσώπευε μια «επικίνδυνη» κλιμάκωση σε αυτό που απεικόνισαν ως μια παγκόσμια σύγκρουση για τη διαφωνία, την ελευθερία του λόγου και άλλες μορφές έκφρασης.
«Αυτό που εννοούν με τη «θεωρία συνωμοσίας» είναι οποιοσδήποτε ισχυρισμός ή επιχείρημα ή αποδεικτικό στοιχείο που διαφέρει από την προπαγάνδα που αντλείται από την κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης», προειδοποίησε ο καθηγητής Σπουδών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Mark Crispin Miller, ο οποίος μελετά την προπαγάνδα και την κυβερνητική παραπληροφόρηση.
Και στο βάθος WEF
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις για την ατζέντα του «Great Reset» από όλο τον κόσμο, μάχεται τώρα με αυτό που αποκαλεί παραπληροφόρηση και θεωρίες συνωμοσίας.
Η Charlotte Edmond, ανώτερος συγγραφέας του WEF, δήλωσε σε ένα δοκίμιο για τον ιστότοπο του οργανισμού πριν από δύο χρόνια ότι «το κλειδί για να σταματήσει η εξάπλωση των θεωριών συνωμοσίας είναι να εκπαιδεύεις τους ανθρώπους να προσέχουν για παραπλανητικές πληροφορίες και να τους διδάσκεις πως να είναι καχύποπτοι. ορισμένες πηγές».
Τα Ηνωμένα Έθνη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην παγκόσμια προσπάθεια. Στην πραγματικότητα, το νέο έργο αποτελεί συνέχεια μιας εκστρατείας του 2020 κατά των θεωριών συνωμοσίας στο διαδίκτυο που ονομάζεται # ThinkBeforeSharing από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σε ένα ηχητικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ από τον Οκτώβριο του 2020 με τίτλο «Αναζητώντας μια θεραπεία για την Infodemic», η επικεφαλής των παγκόσμιων επικοινωνιών τους ΟΗΕ Melissa Fleming, καυχιέται ότι έχει στρατολογήσει πάνω από 100.000 εθελοντές για να ενισχύσει τις απόψεις του ΟΗΕ και να αποσιωπήσει τις αντίθετες φωνές στο διαδίκτυο.
«Μέχρι στιγμής, έχουμε στρατολογήσει 110.000 εθελοντές με το είδος της γνώσης σχετικά με τον τρόπο εξάπλωσης της παραπληροφόρησης και τους ζητάμε να λειτουργήσουν ως «ψηφιακά πρώτοι ανταποκριτές» σε εκείνους τους χώρους όπου ταξιδεύει η παραπληροφόρηση. είπε ο επικεφαλής επικοινωνίας του ΟΗΕ.
Χρόνια προσπαθειών του ΟΗΕ οδήγησαν στην αποκάλυψη. … κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση αυτού που θεωρεί ότι είναι ο διαδικτυακός εξτρεμισμός, η παραπληροφόρηση και άλλα ζητήματα. Το 2016 τα Ηνωμένα Έθνη Μετά από ένα πρόγραμμα του προηγούμενου έτους για την καταπολέμηση των «ιδεολογιών» που θα μπορούσαν να υποκινήσουν τη βία, το Συμβούλιο Ασφαλείας δημιούργησε ένα «πλαίσιο» για την καταπολέμηση του «εξτρεμισμού» στο διαδίκτυο.
Ωστόσο, οι νέες πρωτοβουλίες της UNESCO προμηνύουν μια μεγάλη κλιμάκωση της σύγκρουσης, ιδίως όσον αφορά τη στόχευση των μαθητών στα σχολεία.
Δείτε για παράδειγμα το παρακάτω βίντεο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου